Telefon & TV-box

Bästa medlemmar, vi i styrelsen vill delge er följande information:

Telefon
Det har varit en del oklarheter om telefonilösningen. Nedan finns bild på vad som gäller telefoni framåt.

Om någon verkligen inte kan använda Telias lösning som visas ovan behöver de kontakta ordförande Matias för att hitta lösning.

En del har lyckats få fast telefoni via sin nya router. Det är en lösning som inte kommer att fungera så lång tid till, eftersom att Telia kommer att stänga ner fast telefoni under 2023 eller 2024.

TV-boxar
I och med det nya avtalet med Telia får varje hushåll en ny, modern TV-box.

De gamla boxarna av märke Motorola kommer att sluta fungera under våren 2023 i och med uppgraderingen av IT-system hos Telia.

Telia har gått med på att leverera ytterligare en TV-box till alla hushåll som har det gruppavtalet där TV ingår. Det blir en lite äldre modell Arris TV-box (”VIP4302”), än den primära TV-boxen. Varje hushåll får alltså två TV-boxar – en helt ny och en något äldre.

Styrelsen kommer att lämna ut den lördagen den 1 april. Mer information kommer närmare.

Även du som för närvarande bara behöver en box får alltså en till så att alla fastigheter har två boxar. Boxarna och routern samt fiberkonvertern (burken före routern) tillhör fastigheten och ska finnas kvar i fastigheten efter ett eventuellt ägarbyte.

Många medlemmar upplever att de gamla boxarna är sega och opålitliga så i grunden är det en positiv förändring.

Du/ni behöver därför installera de nya boxarna senast vecka 17. Någon gång i maj kommer systemuppdateringen att genomföras för vår förening och de gamla Motorola-boxarna upphör att fungera.

OBS: Ni som inte har BankID behöver kontakta Telias kundtjänst på 020 20 20 70 snarast för att få personlig kod som krävs för att installera TV-boxarna. Gör detta i god tid!

Om utrustning går sönder så ska man kontakta Telia på 020 – 20 20 70. Ny utrustning ingår i avtalet.

Vänlig hälsning,
Styrelsen